DenCom Blog december 2022 - Fijne feestdagen!

13-12-2022 09:52:33 Door Theo

De feestdagen staan voor de deur. Ook dit jaar wensen we je natuurlijk fijne feestdagen toe. Rondom de feestdagen hanteren wij, net als veel van jullie, afwijkende openingstijden. Op vrijdag 23 december zijn wij gesloten en niet bereikbaar via de e-mail of via ons telefoonnummer 035-6991500. 


Voor noodgevallen kun je ons natuurlijk wel bereiken op ons calamiteitennummer 035-6991509.

Taxibooker

Een terugblik op een roerig 2022

Het jaar zit er bijna op en wat was het weer een bewogen jaar. Na een roerige periode van lockdowns, mondkapjes en meer mochten we eindelijk weer op kantoor werken. Eindelijk weer face-to-face met je collega’s en niet vanuit je thuiskantoor via een online meeting deelnemen aan het gesprek. Toch hebben we vanuit deze periode ook veel geleerd. Zo is de flexibiliteit om vanuit thuis te werken een erfenis uit deze jaren. Eentje waarin wij onze klanten graag helpen met onze oplossingen.
Dat was zo, en dat blijft in 2023 natuurlijk ook zo. Daarnaast hebben we veel stappen gemaakt op het gebied van innovatie. Zo is TES 2.0 begin afgelopen jaar uitgerold, met diverse verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. 


Daarbij was de aftrap van Taxibooker, de eenvoudige manier om een taxi te boeken via WhatsApp of een QR-code, in februari een feit. Deze dienst valt bijzonder in de smaak bij klanten die niet langer in de wacht hoeven te staan bij taxicentrales! Er staat al meer dan 200.000 kilometer op de Taxibooker teller!


Wist je dat?

Taxibooker in 2022 al meer dan 200.000 kilometer en ruim 35.000 opdrachten op de teller heeft staan? Klanten geven er een grote voorkeur aan om niet in de wacht te staan, maar WhatsAppen veel liever met hun favoriete taxibedrijf om een rit te boeken.

DenCom bulb

DenCom Inflatiecorrectie 2023

Toch is 2022 ook een jaar wat effect zal hebben op komend jaar. In het begin van dit jaar is er een vreselijke oorlog in Oekraïne uitgebroken en dat heeft niet alleen gevolgen voor onze Europese buren. Doordat daar nu zo ontzettend veel gebeurt, stijgen bij ons de prijzen voor benzine, energie en het dagelijkse leven. Ook op zakelijk gebied zijn inmiddels de gevolgen hiervan merkbaar.


Zo kregen wij onlangs van onze serviceprovider het bericht dat er in 2023 het een en ander aan prijzen aangepast zal worden. Deze melding kwam als een verrassing bij ons binnen en zorgt er helaas voor dat ook wij gedwongen zijn onze tarieven aan te passen. Om alles overzichtelijk te houden hebben we een speciale pagina in het leven geroepen, waar we alle wijzigingen op een rijtje zetten. 



Wist je dat?

DenCom voor veel van onze klanten DenCom Managed Services aanbiedt? Daarmee worden systemen up-to-date gehouden en onder andere via Bitdefender veilig gehouden voor dreigingen van buitenaf. Voor meer informatie over DenCom Managed Services kun je op deze pagina terecht.


Veilig werken

Veilig werken, ook in het nieuwe jaar

Gedurende dit jaar hebben we je al voorzien van een heel aantal tips om je computer veilig te houden. Niet allerminst belangrijk, want een indringer zit in no-time in je systeem als je niet oplet. Denk aan de hack bij MediaMarkt die veroorzaakt werd door het gebruik van een gevonden USB-stick, of het lek bij Radboud UMC in 2021, waarbij letterlijk inloggegevens door een medewerker op het internet gezet zijn.


En hoewel het misschien een herhaling is van de dingen die we al gemeld hebben, zijn wij van mening dat we het niet vaak genoeg kunnen zeggen. Een datalek of een inbreuk op je systeem is ontzettend snel gebeurd en de gevolgen zijn niet te overzien.


Met deze vuistregels hou je je computer een stuk veiliger voor indringers van buitenaf.



1: Hou je software up-to-date : met de nieuwste updates zorgen bedrijven als Google, Microsoft en meer ervoor dat mogelijke beveiligingslekken gedicht worden.
2: Herstart je computer na het installeren van updates : voor sommige updates is een herstart vereist om deze door te voeren. 
3: Gebruik geen te makkelijke wachtwoorden : een sterk wachtwoord bestaat uit (hoofd- en kleine) letters, cijfers en speciale tekens en is niet te kort.
4: Klik online niet overal op en mijd onbekende websites : sommige websites bevatten malafide software.
5: Let op phishing mails : als je een mail niet vertrouwt, klik niet op links en verwijder de mail.
6: Laat je apparaat niet onbeheerd achter : vergrendel altijd je computer als je deze niet gebruikt.
7: Log niet zomaar in op openbare Wifi-netwerken : openbare netwerken zijn niet alleen voor jou toegankelijk, maar ook voor kwaad willenden.
8: Gebruik tweestapsverificatie waar het kan : op die manier heb je een extra controleslag om in te loggen.


Theo