DenCom Blog september 2023

29-09-2023 11:22:30 Door Theo

De vakantieperiode zit er weer op en iedereen is weer lekker aan de slag. In de vakantie hebben wij niet stil gezeten. Zo vertellen we je in deze blog dat er een verandering komt voor mobiele klanten, met verschillende voordelen!

Sneller mobiel internet met 5G!

Voor klanten die via ons hun mobiele telefonie afnemen op het KPN netwerk is er goed nieuws. Vanaf nu is het 5G netwerk namelijk beschikbaar zijn voor alle klanten. Dat betekent dat er met een 5G geschikt toestel sneller internet beschikbaar komt. 


Een ander groot voordeel naast sneller internet is dat met de komst van 5G ook weer gelijktijdig gebeld en gesurft kan worden op 5G toestellen. En het mooie is dat het al beschikbaar is voor iedere mobiele gebruiker, als je maar een geschikt toestel hebt.


Wat is de dekking met 5G voor DenCom mobiele gebruikers?

Het 5G-netwerk voor alle DenCom mobiele gebruikers met een KPN simkaart is hetzelfde als via KPN zelf. Dat betekent dat je op veel plekken in Nederland direct gebruik kunt maken van het snellere netwerk voor internetten op je mobiele telefoon.


Moet ik iets doen om op 5G over te schakelen?

Voor het instellen van 5G op je telefoon hoef je verder niets te doen. Als je na 22 augustus nog geen 5G hebt, dan kan het wel zo zijn dat je je telefoon even opnieuw moet opstarten. Daarna kun je gebruik maken van het 5G netwerk.

Wijzigingen in Microsoft 365

Microsoft heeft aangekondigd dat er een paar veranderingen doorgevoerd worden per 1 oktober 2023. Zakelijke klanten krijgen hierdoor meer vrijheid in hun keuze van het Microsoft 365 pakket. Het is vanaf nu mogelijk om Microsoft 365 en Office 365 zonder Teams gekocht worden, tegen een lagere prijs.

                                

Daarnaast gaat Microsoft werken aan een verbeterde interconnectiviteit tussen Office producten en concurrerende oplossingen. Daardoor wordt het voor bedrijven makkelijker om verschillende communicatieoplossingen te gebruiken.


Het belang van regelmatig opnieuw opstarten

De afgelopen tijd hebben we gemerkt dat gebruikers niet altijd hun systeem afsluiten aan het einde van een werkdag. De laptop wordt dichtgeklapt, in de tas gestopt en de volgende dag weer geopend. Handig, want zo ben je lekker snel weer aan het werk. Alleen voor de laptop of computer is het iets minder fijn.


Enerzijds zal het systeem in de slaapstand altijd een beetje energie blijven gebruiken, waardoor de batterij constant belast wordt en uiteindelijk in kwaliteit achteruit gaat. Anderzijds kunnen belangrijke updates niet afgerond worden, wat ervoor zorgt dat er mogelijk beveiligingsrisico's ontstaan.


Graag willen we langs deze weg nog eens benadrukken hoe belangrijk het is om een computer of laptop af te sluiten.

Theo