DenCom Blog Oktober 2022- Maak kennis met Erik

17-10-2022 10:19:36 Door Theo

Maak kennis met Erik Martens!

Leeftijd: 53 jaar

Rol binnen DenCom: Software Engineer

Hoe ben je bij DenCom terecht gekomen?
Na een periode van jaren ICT consultancy als database developer kwam ik te werken bij een klant van DenCom in 2008. 
Dat heeft goed uitgepakt want in 2015 kreeg ik een uitnodiging van Arnoud of ik geïnteresseerd was in een functie als software engineer bij DenCom. Jaren later ben ik nog altijd onderdeel van DenCom. 😊 

Als BI specialist kan ik snel de klant rapportagevragen omzetten naar een Qlikview, Power BI of Zoho Analytics rapportage.
Bij DenCom richt ik me voornamelijk op BI en back end werkzaamheden voor verschillende klanten.

Hoe zorg jij voor de juiste sfeer en beleving bij de klant?
Door Flexibel in te spelen op de klantenwensen kan ik de data van de klant voor zich laten spreken. 
Hierbij wil ik altijd optimale klanttevredenheid nastreven. Belangrijk hierbij is ook de technische mogelijkheden te kennen van de softwarepakketten van externe leveranciers.
Om de data van de klant om te zetten in relevante management informatie dien je uitgebreide technische kennis te hebben van de BI tools Qlikview, Power BI en Zoho Analytics.
ik wil mij altijd voor 100% inzetten om de klant tevreden te stellen. 😉

Waar krijg je energie van in je werk?
Werksfeer, contacten met de klant, technische uitdagingen, werkzaamheden op het vlak van innovatieve Cloud applicaties, het is altijd leuk om bij te leren op je eigen vakgebied.
Door de werkzaamheden in teamverband in een klein team kan je snel bijleren van collega's op het vlak van andere vakgebieden, bijvoorbeeld systeembeheer.

Waar ben je trots op en wat wil je nog bereiken?
Ik ben trots op de uitdagende Telecom projecten die doorgevoerd zijn bij verschillende klanten waarvoor ik de BI/back-end programmering heb doorgevoerd.
Het is leuk om de innovaties in de techniek te zien en ik ben trots om onderdeel te zijn van een bedrijf dat innovatie omarmt en meegaat met tijd en techniek.

Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd wil ik wel graag actief bezig zijn. De ene keer zit ik in de bios behalve als er Formule 1 is, de andere keer wil ik graag intensief sporten, 
daarnaast wil ik me graag ontwikkelen met cursussen op technisch en niet technisch vlak. Ik vind het wel leuk mij met mijn Cineville filmabonnement te ontwikkelen op filmgebied.

Wist je dat?

DenCom nieuwe collega's zoekt? Ben of ken je iemand wie enthousiast wordt van de termen klantvriendelijkheid, IT en telefonie? En is dat iemand die op zijn tijd ook van gezelligheid houdt? Dan is dat wellicht iemand die ons team kan versterken! Kijk snel op de vacaturepagina!

Waarom moet ik mijn computer zo vaak herstarten?

Niet onregelmatig krijgen we de vraag: 'Waarom moet ik mijn computer zo vaak herstarten?' 

Vanzelfsprekend geven we hier graag antwoord op. Tegenwoordig is er in steeds toenemende mate een dreiging op het gebied van cybersecurity. Computer zijn vaker dan ooit doelwit van hackers die proberen binnen te dringen, gegevens te stelen of de boel op slot te gooien en zo een 'systeem te gijzelen in ruil voor losgeld'. Om dit tegen te gaan komen er regelmatig beveiligingsupdates uit van grote en kleine softwareleveranciers. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft, Google en Apple.


Updates komen in alle vormen en maten. Zo zijn er niet-kritische updates, belangrijke updates en kritische updates. De ene keer is er voor een dergelijke update een herstart nodig, terwijl een andere update zonder dat je het merkt uitgevoerd kan worden. Zodra updates uit zijn, installeren we deze zo snel mogelijk op de systemen van onze klanten. Vaak komen deze op willekeurige momenten uit, waarna deze gecontroleerd worden en vervolgens via DenCom Managed Services op de computers geïnstalleerd wordt.


Voor servers is er ooit een zogeheten Patch Tuesday in het leven geroepen. Op elke eerste dinsdag van de maand komen er vanuit bijvoorbeeld Microsoft grote updates in pakketten uit die mogelijke problemen oplossen. Ook hier vindt vervolgens een controle op plaats, waarna wij alle systemen voorzien van de nodige 'patches'. Van de momenten waarop we dit doen stellen wij onze je natuurlijk op de hoogte, zodat je hier zo min mogelijk last van ondervindt.

Wist je dat?

Wij ons update beleid zo hebben ingeregeld dat je na de updates de mogelijkheid hebt om een herstart even uit te stellen? Wel zo handig als je net moet herstarten, maar in een meeting zit of een belangrijke klus moet afmaken? Je kunt tot maximaal twee keer uitstellen, maar aan het einde van de dag moet je een herstart uitvoeren. Doe je dit niet, dan zal de volgende keer dat je een melding krijgt een herstart afgedwongen worden. Op die manier proberen we de updates flexibel uit te rollen en je zo min mogelijk te storen met die vervelende herstart-meldingen!

In ander nieuws:

Het kabinet vernieuwt de Nederlandse strategie omtrent cybersecurity met als doel om tussen nu en 2028 de cyberweerbaarheid van inwoners, bedrijven en instellingen fors te verbeteren. Zo moeten producten veiliger worden, digitale dreigingen beter tegengegaan worden en meer.

Theo