DenCom Blog Mei 2022 - Gemak dient de mens

13-05-2022 10:24:32 Door Theo

DenCom Managed Services

Hoe groot of hoe klein je organisatie ook is, de IT is een belangrijke spil in het bedrijf. Denk aan computers, servers en software. Als een van die elementen niet goed functioneert of up te date is treedt er al snel productiviteitsverlies op, om niet te spreken van verlies van gegevens of het risico op aanvallen van buitenaf. De bedrijfsomgeving moet goed onderhouden worden en dat hoeft niet veel tijd te kosten.

Sterker nog, het hoeft geen tijd te kosten. Met DenCom Managed Services beheren wij alle computers en servers op een overzichtelijke en efficiënte manier. Dit doen we vanuit een veilige, door ons beheerde, omgeving.


Voor een vast laag bedrag per maand zorgen we ervoor dat belangrijke update altijd zo snel mogelijk op je systeem geïnstalleerd worden, dat je beschermd tegen virussen, malware en andere kwetsbaarheden bent en houden we een vinger aan de pols via onze monitoring software.



Wil je meer weten? Kijk op deze pagina voor meer informatie of neem contact op met onze servicedesk via service@dencom.nl of 0356991500.


Wist je dat?

Wereldwijd mensen gemiddeld 7 uur per dag online spenderen en de gemiddelde Nederlander ruim 5 uur op het internet besteedt? Met deze cijfers is cybersecurity belangrijker dan ooit!

Tip: Altijd veilig met tweestapsverificatie

Vroeger was het nog mogelijk om iemands wachtwoord eenvoudig te achterhalen door een stel beveiligingsvragen te achterhalen. Deze tijd ligt gelukkig al ver achter ons en door complexere wachtwoorden met hoofdletters, cijfers en speciale tekens hebben hackers het al een stuk lastiger. Maar ook zij worden slimmer en dus is het tijd voor een nieuwe gewoonte in de vorm van een extra stap.


Toepasselijk genoeg heet dit tweestapsverificatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een code die tijdelijk geldt voor een account voor bijvoorbeeld een mailadres, website of programma. De meest bekende tweestapsverificatie is misschien wel die van de bank of DigiD, waarbij je naast je pincode ook een extra code dient in te voeren.

 

Microsoft gaat tweestapsverificatie dit jaar nog de norm maken voor iedereen. De oude standaardmanier om in je mailbox in te loggen verdwijnt en maakt plaats voor tweestapsverificatie. Op die manier kun je veiliger aan de slag in je mailomgeving. Ook andere applicaties maken al gebruik van tweestapsverificatie.


Ben je hier benieuwd naar? Je kunt ons altijd vragen naar de mogelijkheden!


Wist je dat?

Hackers nog geen 8 uur bezig zijn om een wachtwoord van 8 tekens (inclusief hoofdletter, kleine letter, cijfer en speciaal teken) te kraken? Deze tijd wordt alleen maar korter als je daadwerkelijke woorden gebruikt. Met een tweestapsverificatie geef je hackers geen mogelijkheid om zomaar via je wachtwoord binnen te komen. Je krijgt namelijk een melding als je inlogt. Als je dit niet zelf bent, kun je de aanmeldpoging blokkeren en komt er niemand in je account via je wachtwoord.


In ander nieuws: 3G is door KPN uitgeschakeld.


KPN heeft per 1 april 2022 het 3G netwerk uitgeschakeld. Dat betekent dat alleen toestellen die geschikt zijn voor 4G en 5G nog kunnen bellen en internetten tegelijk. Gelukkig zijn de meeste toestellen geschikt voor deze netwerken, zodat dit geen problemen oplevert.


Waar wil jij over lezen in de DenCom Blog? Laat het ons weten via de mail of via onderstaande knop.

DenCom is nu ook op sociale media te vinden. Volg ons via onderstaande knoppen! 

Theo