DenCom Blog juni 2023

15-06-2023 12:35:12 Door Theo

Wat is het lekker warm buiten zeg! Het kwik heeft in ons land al een paar keer de dertig graden aangetikt en de korte broek mag weer aan. Het team van DenCom heeft gelukkig het grote slepen erop zitten: we zijn verhuisd!

DenCom is verhuisd!

Zoals je in onze vorige blog hebt kunnen lezen zijn we intussen te vinden op Amsterdamsestraatweg 45B in Naarden, op een steenworp afstand van de oude locatie. De verf in ons kantoor is intussen droog en de bureaus en andere dingen hebben een mooi plekje gekregen. We hebben een eigen keuken, toilet en twee fantastische meeting rooms, om klanten te ontvangen, naast een zee van ruimte. 

De spreekwoordelijke puntjes op de i worden op dit moment nog gezet, maar we zijn er alvast ontzettend blij mee. En dat gevoel willen we graag delen. Binnenkort gaan we foto’s van het nieuwe kantoor delen. Hou daarvoor de komende blog in de gaten!


Wist je dat?

DenCom dit jaar 20 jaar bestaat? Een mooie mijlpaal!

Taxibooker update

Tijdens de verhuizing hebben we natuurlijk niet stil gezeten op het gebied van DenCom, maar ook niet op het gebied van Taxibooker. Eind mei is Roy bij ons gestart in de rol van software ontwikkelaar voor Taxibooker. Dit stelt ons in staat om nu versneld nieuwe mogelijkheden in Taxibooker te introduceren. Denk hierbij aan het optimaliseren van bestaande functies, het toevoegen van nieuwe talen zoals Duits en Fins en het ondersteunen van vaste ritprijzen.

Ook onze internationale ambities krijgen nu concreet vorm met het aansluiten van de eerste taxicentrales in Duitsland. Blijf ons volgen via Taxibooker.nl en/of via Instagram.


Wist je dat?

Taxibooker kunstmatige intelligentie op een slimme manier inzet om het boeken van een taxi natuurlijk en eenvoudig te maken?

Update rondom updates

Ben je net lekker aan het werk op je laptop, krijg je weer die vervelende pop-up dat er een software update is en je computer herstart moet worden. We horen het je al denken: ‘Nu even niet’. Je werkt lekker door en aan het einde van de dag klap je je laptop dicht en gaat naar huis. Die melding van updates is intussen iets waar je je niet meer druk om maakt. Totdat hij weer verschijnt of, erger nog, je laptop ineens vreemd gedrag gaat vertonen of traag wordt.

Daarom is het belangrijk om bij een melding van updates je computer altijd te herstarten en juist niet te kiezen om je laptop dicht te klappen aan het einde van de dag, maar netjes af te sluiten. Op die manier worden updates namelijk geïnstalleerd en krijg je zo min mogelijk te maken met een digitale tegenvaller.



Voor onze klanten installeren wij updates van Microsoft, Apple en derde partijen zoals Google, Firefox en Adobe zo snel mogelijk wanneer deze beschikbaar zijn. We snappen dat updates niet altijd gelegen komen en misschien vaker dan wenselijk voorbij komen. Van kleinere updates merk je vaak niet eens dat ze er waren, maar de grotere en belangrijke veiligheidsupdates vergen een herstart.

We proberen deze updates op een goed moment te plannen en geven bij een ‘update-melding’ altijd de mogelijkheid om de herstart een keer uit te stellen. Als je in een meeting zit of nog even wat af moet ronden, dan kan dit dus zonder zorgen. We merken alleen dat het dichtklappen van laptops nog te veel gebeurt, met alle gevolgen van dien. 

Daarom dwingen we een herstart na een update tegenwoordig wat vaker af. Op die manier doen wij alles wat we kunnen om jou, je werk en de gegevens van het bedrijf veilig te houden. Wat jij kunt doen? Klap de laptop niet zomaar dicht, maar sluit alles netjes af na het werk. Wel zo veilig.


Theo