DenCom Blog juli 2023

19-07-2023 10:08:12 Door Theo

Het is vakantietijd en dat betekent dat veel mensen internationaal op pad gaan. Soms zelfs met de laptop van de zaak in de tas. In deze DenCom Blog lees je hoe je veilig op vakantie gaat, recente ontwikkelingen over cybersecurity en meer.

Veilig op vakantie? Let op je Wifi

Het is weer tijd om je koffers te pakken en naar die heerlijke bestemming af te reizen voor een gezonde dosis zon, zee en strand. Natuurlijk is internet op je vakantiebestemming onmisbaar. Even iets opzoeken over je bestemming, een mailtje beantwoorden van een klant of collega of zelfs een uurtje werken vanuit je strandstoel. Het kan allemaal, maar let wel op met welk netwerk je verbinding maakt.


In het buitenland zijn namelijk dezelfde digitale gevaren aanwezig als in Nederland. Niet elk Wifi netwerk is even veilig en dan met name de netwerken die open zijn. Deze netwerken zijn namelijk niet alleen voor jou open, maar voor iedereen. Dat betekent dat ook kwaadwillende mensen op dit netwerk kunnen komen en via die route een weg naar jouw systeem kunnen vinden. Ons advies luidt om altijd via een beveiligd netwerk te verbinden, dus een Wifi-netwerk met een wachtwoord erop.


Ook is het mogelijk om via je mobiele telefoon te internetten via de hotspot verbinding. Je maakt dan met je apparaat verbinding met je mobiele telefoon die op zijn beurt weer via de dataverbinding voor internet zorgt. Als je voor deze weg kiest, hou dan wel je dataverbruik in de gaten.


Niet in elk land is internetten vanuit je bundel beschikbaar en zodra je buiten je bundel gaat internetten lopen de kosten mogelijk snel op. Zodra je voet op internationale bodem zet, krijg je vaak een SMS-bericht van je provider met de informatie over de kosten hiervan.

Wist je dat?

Er ook bundels zijn waarmee je internationaal voordelige kunt bellen en internetten?

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met de DenCom Servicedesk.


Sneak peek nieuwe kantoor DenCom

De afgelopen DenCom blogs heb je al meegekregen dat we ons kantoor in de Promers Kazerne verruild hebben voor een nieuwe locatie: Amsterdamsestraatweg 45 B in Naarden. Het is op een steenworp afstand van ons oude pand, maar wel heel anders. Natuurlijk willen we jullie graag meer laten zien van ons nieuwe pand. Daarom delen we deze sneak peek alvast:

WhatsApp DenCom

WhatsApp de DenCom Servicedesk

Enige tijd geleden vertelden we jullie al even dat we bezig zijn met de mogelijkheden om de Servicedesk te bereiken. Daar is destijds ook een handige nieuwe manier uit voortgekomen om je vragen of meldingen aan ons door te geven. Je kunt namelijk heel makkelijk een WhatsApp bericht sturen naar ons. Nu is het sturen van een WhatsApp bericht an sich niet heel bijzonder: iedereen kan het.


Maar wat wel bijzonder is, is dat je gewoon een bericht kunt sturen naar het vertrouwde DenCom Servicedesk nummer 035-6991500. Op die manier kun je ons altijd bereiken om een melding te doen, een vraag te stellen of bijvoorbeeld even een foto van het euvel te sturen naar ons. Daarmee kunnen we je sneller en gerichter helpen en voor jou is het wel zo makkelijk.


Je mag natuurlijk ook altijd bellen naar 035-6991500 of mailen naar service@dencom.nl.

Theo