DenCom Blog februari 2023

20-02-2023 12:20:38 Door Theo

Het is alweer de tweede maand van het jaar. Deze maand zijn we iets verlaat met de nieuwsbrief, maar de boodschap is er niet minder belangrijk om. In deze DenCom blog willen we je nogmaals attenderen op hoe belangrijk het herstarten van je pc is. De afgelopen maand hebben we door alleen te herstarten namelijk diverse problemen bij onze klanten opgelost.

Reboot!

Don't Troubleshoot...reboot!

Outlook die niet meer correct laadt, Excel die niet meer wil opstarten, systemen die ineens trager worden en OneDrive of Sharepoint mappen die niet meer correct synchroniseren. Het is een handjevol uitdagingen die onze klanten in de afgelopen maanden hebben ervaren en stuk voor stuk zijn het vervelende issues wanneer je aan het werk bent.


Als onze klanten issues hebben, dan staan wij natuurlijk klaar om hierbij te assisteren. Een van de eerste vragen die we aan onze klanten stellen is of de computer al herstart is. Dat is niet zonder reden. We zien namelijk dat een aantal systemen niet regelmatig herstart worden.


Op zich is dat niet heel raar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de gebruikers aan het einde van een werkdag zijn of haar laptop dichtklapt, in de tas stopt om vervolgens in de auto te springen om naar huis te rijden. Het probleem is alleen dat voor belangrijke veiligheidsupdates een computer opnieuw opgestart moet worden.


Als dat niet gebeurt, kunnen programma’s vreemd en ongewenst gedrag gaan vertonen. Na een herstart zien we de problemen vervolgens in veel gevallen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarom zeggen wij altijd: Don’t troubleshoot…reboot!


Wist je dat?

Je computer ook steeds meer geheugen zal verbruiken als je niet regelmatig herstart? Bij een herstart worden tijdelijke bestanden namelijk opgeruimd, die anders misschien impact kunnen hebben op het presteren van je systeem.

Updates!

Beveiligingsupdates

We blijven nog even bij de updates, want die zijn er natuurlijk niet alleen maar om computers en hun programma’s goed te laten draaien. Ze zorgen er ook voor dat jouw gegevens veilig(er) zijn voor buitenstaanders. In de afgelopen maanden hebben we het er al een aantal keren over gehad hoe belangrijk het is dat je computer de laatste updates heeft.


Indringers van buitenaf kunnen anders relatief eenvoudig bij de gegevens op jouw computer komen met alle gevolgen van dien: klantgegevens die op straat liggen, jij die zelf niet meer bij je gegevens kan of een compleet bedrijfsnetwerk dat ineens plat ligt.


Wij rollen voor onze klanten belangrijke updates zo snel mogelijk na hun release uit. Dat kan betekenen dat je meerdere malen per week de melding krijgt om je computer te herstarten. We geven je graag de flexibiliteit om dat op een zelf gekozen moment te doen, maar herinneren je er wel aan middels een melding op je scherm.


Deze kun je vervolgens twee keer uitstellen, maar dat adviseren we je niet. Herstart een computer altijd zo snel mogelijk na een update, zodat je zo veilig mogelijk aan het werk bent!

Wist je dat?

Wij je systeem met DenCom Managed Services up to date houden? En niet alleen dat: we regelen ook gerenommeerde cybersecurity software van Bitdefender voor je, zodat je zo veilig en zorgeloos mogelijk aan de slag kunt! Meer informatie vind je op onze Managed Services-pagina.

Uitfasering kopernetwerk

Al jaren heeft het kopernetwerk ons voorzien van allerlei gemakken. Eerst gebruikten we het voor vaste telefonie en zelfs voor meerdere gesprekken tegelijk via ISDN. Later ook voor internet via onder andere xDSL. Maar techniek staat niet stil en dat geldt ook voor internetmogelijkheden. We doen steeds meer op internet en dus moeten de snelheid en de capaciteit van het netwerk daarop aangepast worden. En daar wordt druk aan gewerkt door providers door glasvezel aan te leggen door het hele land.

Je hebt het vast wel eens gezien op straat: werkzaamheden waarbij men een geul aan het graven is met allerlei kabels erin. Het glasvezelnetwerk is dan ook in steeds meer plekken in het land beschikbaar en langzaam komt het einde van het kopernetwerk daarmee dichterbij. Voor sommige klanten betekent dat in de nabije toekomst een overstap en daar helpen wij natuurlijk graag bij. Sterker nog, in sommige gevallen is glasvezel zoals Fiber to the Business (FttB) of Fiber to the Home (FttH) vele malen interessanter dan een koperverbinding via xDSL.


Interessant? Informeer naar de mogelijkheden en de prijzen voor jouw werkplek via 035-6991500 of mail naar service@dencom.nl.

Wist je dat?

De maximale snelheid van glasvezel vele malen hoger ligt dan die van koper? Met een koperverbinding kun je maximaal 200Mbit/s downloaden en met een glsvezelverbinding is dat 1000Mbit/s. En van die laatste is het einde van de maximale snelheid nog niet in zicht!

Theo