DenCom Blog Juli 2022 - Maak kennis met... Theo

14-07-2022 09:06:16 Door Theo

Maak kennis met Theo Weber

Leeftijd: 41 jaar

Rol binnen DenCom : Backoffice medewerker en Marketing en Communicatie medewerker


Hoe ben je bij DenCom terecht gekomen?

Via een bekende van me kreeg ik de tip dat DenCom op zoek was naar een medewerker met affiniteit voor telecom en ICT. Gezien ik jarenlang in de zakelijke telecom gewerkt heb, klonk dit als een mooie match dus ik ging het gesprek graag aan. Inmiddels ben ik ruim een jaar aan boord van dit mooie team als Backoffice medewerker en Marketing en Communicatie medewerker.



Hoe zorg jij voor de juiste sfeer en beleving bij de klant?

Enerzijds luister ik naar wat een klant vertelt en probeer daarbij de vraag achter de vraag te achterhalen. Waar zit de klant mee, wat wil deze eigenlijk en hoe kan ik hierin voorzien? De vraag achter de vraag kan behoorlijk anders zijn dat wat er in eerste instantie gezegd wordt. Door met de klant mee te denken probeer ik voor iedereen een passende oplossing te bieden voor iedere situatie. Elke klant is anders en elke situatie ook.


Waar krijg je energie van in je werk?

Uit heel veel dingen. Geen dag is hetzelfde en of het nou een rustige of een drukke dag is: als klanten tevreden zijn, krijg ik daar energie van. Ik hou ervan om klanten te helpen met een passende oplossing voor hun vragen. Daarnaast vind ik het erg leuk om onze klanten via de maandelijkse DenCom Blog te voorzien van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied, tips te geven om zo veilig mogelijk te werken en meer.


Waar ben je trots op en wat wil je nog bereiken?

Voor veel van onze klanten houden we de systemen veilig door ze up-to-date te houden. Dat geldt voor de werkstations en voor de servers van klanten. Dit proces hebben we de afgelopen tijd veranderd, waardoor updates sneller en efficiënter geïnstalleerd worden. Wel zo belangrijk in deze tijd, waarin cybercrime flink toeneemt.

Ik ben daarnaast trots op de dingen die we met een relatief klein team neer weten te zetten. Ondanks dat het een drukke periode is, weten we keuzevrijheid in bereikbaarheid hoog te houden en onze klanten op een correcte manier te helpen. Dat doen we mede door de expertise die bij onze professionals aan boord is en door onze kennis op een goede manier te delen. Wat ik nog wil bereiken is dat klanten straks nog zorgelozer aan de slag kunnen.


Wat doe je in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik graag op pad. De ene keer zit ik in de bios en de andere keer ben ik op stedentrip. Als ik thuis ben en niet met mijn drie katten aan het knuffelen ben vind ik het heerlijk om Formule 1, voetbal of een serie te kijken of een potje te gamen. 

Wist je dat?

Wij op het moment op zoek zijn naar versterking voor ons team? Ben of ken je iemand die op zoek is naar een functie in de ICT? Bekijk dan de vacaturepagina voor meer informatie!


Let op! Microsoft verhoogt haar prijzen (maar niet in alle gevallen)

In het landschap waarin we leven merken we dat alles langzaam maar zeker duurder wordt. De redenen hiervoor lopen flink uiteen. Microsoft heeft al eerder aangekondigd dat ook zij haar prijzen verhoogt, in dit geval voor de Office 365 licenties van zakelijke gebruikers. De nieuwe prijzen gaan gepaard met een aantal andere wijzigingen. Zo is het voortaan wel mogelijk om tussentijds meer licenties af te nemen (upscalen), maar niet meer mogelijk om te downscalen, ofwel licenties weg te doen.


Voor licenties met een maandelijkse overeenkomst zullen de prijzen met ongeveer 20% stijgen. De optie om licenties voor een jaar af te nemen bestaat echter ook. Bij deze keuze is de contracttermijn vastgelegd voor 12 maanden waardoor er wat aan flexibiliteit verdwijnt. De prijs is hier wel naar, want in dat geval zal de maandprijs niet stijgen met de eerdergenoemde 20%. Deze prijswijzigingen gelden voor ieder nieuw contract.


Loopt je Office 365 contract dus af, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Wist je dat?

De prijsstijging van Office 365 producten de eerste stijging in 10 jaar is vanuit Microsoft?

Cybersecurity

Elke medewerker bepaalt de cybersecurity van je bedrijf

Hoe sterk een ketting is wordt bepaald door de zwakste schakel. Datzelfde gaat op voor de cybersecurity in je bedrijf. Er hoeft maar één USB-stick met gevoelige informatie in de trein achter te blijven en de data ligt op straat en er hoeft maar één persoon op een onveilige e-mail te klikken of een potentiële hacker is binnen. Het is dan ook belangrijk dat elke medewerker zich bewust is van cybersecurity. 


Vaak zijn bedrijven wel bezig met beveiliging van hun gegevens en de gegevens van klanten. Alleen niet alle medewerkers zijn zich  bewust van de vele verschillende dreigingen van buitenaf die constant op de loer liggen. Een klein foutje is zo gemaakt en dat kan fikse gevolgen hebben. Daarom is het belangrijk dat je medewerkers getraind worden om verdachte activiteiten te herkennen.


Met deze vijf stappen verhoog je de security awareness van de medewerkers binnen je bedrijf!


- Meten: zijn medewerkers zich bewust van de digitale dreigingen en het security beleid?

- Verhogen: verhoog de security awareness voor medewerkers door ze te informeren. Gebruik hierbij voorbeelden zoals phishingmails, tweestapsverificatie, veilige en onveilige wachtwoorden en het belang van updates.

- Testen: als mensen zich bewust zijn van cybercrime is het mogelijk om te testen. Dat kan middels een test-phishingmail of bijvoorbeeld een PEN-test, waarbij de cybersecurity van het bedrijf op de proef gesteld wordt.

- Herhalen: blijf mensen informeren over cybersecurity binnen het bedrijf, zodat hackers en ander gespuis niet zomaar even binnen komen.

Vertrouwen: Als laatste willen we toch vertrouwen in dit lijstje met tips aanhalen. Zorg ervoor dat het beleid niet om straffen draait als er iets mis gaat, maar vertrouw mensen erop dat ze veilig omgaan met de gegevens van het bedrijf.


Voor meer informatie over cybersecurity, een PEN-test of  kun je natuurlijk contact opnemen met ons op 035-6991500 of mailen naar service@dencom.nl.

Wist je dat?

Afgelopen jaar maar liefst 1529 datalekmeldingen bij de Autoriteit Gegevensbescherming binnen kwamen? Waarschijnlijk is dat slechts het puntje van de ijsberg en is het daadwerkelijk aantal lekken nog veel hoger. 

In ander nieuws: 

Microsoft trekt per 10 januari 2023 de stekker uit Office 365 ondersteuning op Windows 7. 


Theo